Caroline & Vincent

Caroline & Vincent woonden een aantal maanden in hun heerlijke ruime nieuwbouw huis in Oost-Souburg. 

Maar…. Caroline had eigenlijk spijt. Van de vloer, de kleur van de Tylco kasten  én van de keuze van de bekleding van de eetkamerstoeltjes.

Spijt was niet nodig. Hier was gemakkelijk iets aan te doen. Hoewel ik erg van wit hou, was het hier geen goede keuze. Het was niet het juiste podium en het bracht geen eenheid. Ook de keuken wilde ik meer laten “shinen”. Kortom:  Dit vroeg om dé juiste tinten op de muren, passend bij de items die er al zijn, maar vooral ook bij hen en het gezin.

Na een Deep Style Dive  begon mijn advies, zoals altijd, bij dát wat er al is. De toffe Tylco kasten, vloer en bank. Ik meet de kleur op en dát is mijn startpunt.

Het resultaat: Kleur, warmte én  rust! Het voelt warmer en het mooist van alles: de spijt is weg! Heb jij ook spijt? Of wil je dit voorkomen? Laat mij je helpen. Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Stuur me gerust vrijblijvend een bericht. 

P.s. Lieve Caroline & Vincent, het was een feestje om jullie te mogen helpen! Dank voor het vertrouwen en veel woonplezier gewenst!

Wilbert & Christa- Deep Style Dive

Deze prachtige keuken kozen Wilbert & Christa zelf. Maar hierna sloeg de twijfel een klein beetje toe. Begrijpelijk. Er waren nogal wat keuzes te maken, want een grote verbouwing stond voor de deur. Nadat ik met Christa sprak, vermoedde ik dat bepaalde interieurkeuzes die ze neigden te maken niet helemaal matchten met hun echte smaak en wensen. En met hun prachtige keuken!

Het interieur wat ze hadden voor de verbouwing was contrastrijk, met warme en koude materialen, donker en licht en wat hardere kleuren. 
Uit de Deep Style Dive die ik met ze deed, bleek duidelijk dat zachtheid, warmte en rust was wat ze éígenlijk zochten.  Ze wilden graag kleuradvies voor één muur in de keuken en voor één muur in de zithoek. De grote lange muur achter de rode stoelen had ze al vastbesloten. Wit, spierwit. Of verkeerswit moet ik zeggen, RAL 9016. Ik vond dat gelijk al niet zo’n goed idee, maar ik zei nog even niks. 

Als ik een kleuradvies geef, kijk ik naar die wens, het huis én naar basis die er is. Alle blijvende items dus. In dit geval bijvoorbeeld de vloer (hoewel die ivm de verbouwing nog niet lag, was die was al wel door hun uitgekozen) en de meubelen waar ze nog dol op zijn. Ik keek en scande de kleur van het hout. (want hout heeft ook een kleur) én de rode stoelen.  Het plan om de lange muur achter de rode stoelen wit (RAL 9016) te maken, vond ik dus écht geen goed plan. 

Hoewel ik zelf erg van wit hou (bijna al mijn muren zijn spierwit) paste het niet bij het rood van de stoelen. Maar óók niet bij hun wens. Uit de Deep Style Dive kwam namelijk een rustig kleurpallet en zachtheid en warmte heel duidelijk naar voren. De combinatie van het het (vrij harde) Rood en het spierwitte zou echt heel hard zijn en kil. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van hun wens dus.  Ook de deur van Gewoon Gers nam ik mee in het kleuradvies. Zwart zou te hard zijn en RAL 9010 te “geel” met de witte keuken.

Gelukkig kon ik het goed onderbouwen en durfden Wilbert & Christa het aan. Zeker nadat ik de kleurstaal had besteld was ze overtuigt. En ze zijn hartstikke blij. 

Hoewel het nog niet helemaal af is, mocht ik al foto’s komen maken en ik werd getrakteerd door dochter Kirsten op een heel mooi piano spel.

We hebben echt als het ware een “brug” gemaakt tussen alle items. De juiste toon van een kleur (ook bij “wit”) maakt het verschil. 

Ik ben blij en dankbaar dat ik mocht helpen en de laatste twijfels weg kon nemen. Bedankt lieve Wilbert & Christa