Wilbert & Christa- Deep Style Dive

Deze prachtige keuken kozen Wilbert & Christa zelf. Maar hierna sloeg de twijfel een klein beetje toe. Begrijpelijk. Er waren nogal wat keuzes te maken, want een grote verbouwing stond voor de deur. Nadat ik met Christa sprak, vermoedde ik dat bepaalde interieurkeuzes die ze neigden te maken niet helemaal matchten met hun echte smaak en wensen. En met hun prachtige keuken!

Het interieur wat ze hadden voor de verbouwing was contrastrijk, met warme en koude materialen, donker en licht en wat hardere kleuren. 
Uit de Deep Style Dive die ik met ze deed, bleek duidelijk dat zachtheid, warmte en rust was wat ze éígenlijk zochten.  Ze wilden graag kleuradvies voor één muur in de keuken en voor één muur in de zithoek. De grote lange muur achter de rode stoelen had ze al vastbesloten. Wit, spierwit. Of verkeerswit moet ik zeggen, RAL 9016. Ik vond dat gelijk al niet zo’n goed idee, maar ik zei nog even niks. 

Als ik een kleuradvies geef, kijk ik naar die wens, het huis én naar basis die er is. Alle blijvende items dus. In dit geval bijvoorbeeld de vloer (hoewel die ivm de verbouwing nog niet lag, was die was al wel door hun uitgekozen) en de meubelen waar ze nog dol op zijn. Ik keek en scande de kleur van het hout. (want hout heeft ook een kleur) én de rode stoelen.  Het plan om de lange muur achter de rode stoelen wit (RAL 9016) te maken, vond ik dus écht geen goed plan. 

Hoewel ik zelf erg van wit hou (bijna al mijn muren zijn spierwit) paste het niet bij het rood van de stoelen. Maar óók niet bij hun wens. Uit de Deep Style Dive kwam namelijk een rustig kleurpallet en zachtheid en warmte heel duidelijk naar voren. De combinatie van het het (vrij harde) Rood en het spierwitte zou echt heel hard zijn en kil. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van hun wens dus.  Ook de deur van Gewoon Gers nam ik mee in het kleuradvies. Zwart zou te hard zijn en RAL 9010 te “geel” met de witte keuken.

Gelukkig kon ik het goed onderbouwen en durfden Wilbert & Christa het aan. Zeker nadat ik de kleurstaal had besteld was ze overtuigt. En ze zijn hartstikke blij. 

Hoewel het nog niet helemaal af is, mocht ik al foto’s komen maken en ik werd getrakteerd door dochter Kirsten op een heel mooi piano spel.

We hebben echt als het ware een “brug” gemaakt tussen alle items. De juiste toon van een kleur (ook bij “wit”) maakt het verschil. 

Ik ben blij en dankbaar dat ik mocht helpen en de laatste twijfels weg kon nemen. Bedankt lieve Wilbert & Christa